Fosterhjem

Team Olivia Fosterhjem på Arendalsuka

Vi er tilstede på Arendalsuka 2021, hvor vi diskuterer den nye barnevernsreformen og effektene av covid-19 og nedstengningen av samfunnet.

Jun 26, 2023

HVA SKJEDDE ETTER 12. MARS 2020?

Hvordan har covid-19 og nedstengning av samfunnet påvirket barn og unge?

Det meldes fra Kripos om økt vold og overgrep av barn. Vi har samlet flere aktører for å høre om hvordan de har opplevd situasjonen og hvordan det har preget deres arbeid med barn og unge.

Sammen med Stine Sofies Stiftelse streamer vi live fra Arendalsuka, hvor vi ser på rapportene og effekten som covid-19 har hatt for barn og unge. Hvordan står det egentlig til med barna? Er vi rustet for det som nå kommer etter gjenåpningen av samfunnet?

ET BARNEVERN NESTEN UTEN PRIVATE AKTØRER - TIL BARNETS BESTE?

En ny barnevernsreform trer i kraft 01.01.2022, og det er den mest omfattende omleggingen i feltet på mange år.

Reformen innebærer økte ansvarsoppgaver for kommunene, slik det også gjør på andre helse og velferdsområder. Samtidig innebærer reformen innstramninger i bruken av private aktører, men også klargjøring av hva og hvordan kommunene kan la seg bistå av private tjenesteleverandører.

Vil barnevernet være robust nok til å kunne håndtere komplekse, voksende og sammensatte tilbud uten særlig hjelp fra private? Hva slags barnevern får vi da? Hvordan kan vi innenfor det nye lovverket på beste måte benytte den kapasitet og kompetanse som finnes hos private og private ideelle aktører.

Hva slags rolle skal private og private ideelle virksomheter få i barnevernsreformen? Dette er noen av tingene vi er opptatt av på Arendalsuka, og vi gleder oss til gode debatter og diskusjoner.

Relevante artikler

Nyheter

Møt Team Olivia Fosterhjem på Boligmessen i Bergen og Haugesund

Få gratis billett av oss til boligmessen, og kom innom standen vår.
Jun 26, 2023
Fosterhjem

Helhetlig Oppfølging i Omsorgsplasseringer: Barnas Trygghet er Prioriteten

Når det kommer til omsorgsplasseringer, er vår forpliktelse til å gi en helhetlig oppfølging rundt barn og ungdommer som er plassert hos oss avgjørende.
Sep 12, 2023
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.