Arrangementer

Speed date med tre nye rapporter på fosterhjemsfeltet

Karen Eilertsen
Jul 21, 2023
Arrangør Solhaugen Fosterhjem og tiltakstjenester
Dag Onsdag 16/8 2023 09:30 - 10:30
Arrangementstype Samtale
Tema Oppvekst
Språk Norsk
Sted Kirkens Bymisjon - Torvet
Stedsbeskrivelse: 1. etasje. Torvet 3
Antall plasser i lokalet 50
Streaming Gå til streamingsiden

Om arrangementet

Barnevernsfeltet er komplekst og stadig i utvikling. Nye reformer og nytt lovverk preger vårt arbeid og setter retning. Da er det fint at dette også suppleres med forskning og undersøkelser om hvordan status er ute i feltet, og hvilke effekter endringer gir.

Vi inviterer til en rask oversikt over tre viktige rapporter på feltet, som har kommet i år, og vi har med oss flotte fagfolk til å fortelle om dem.

Barneombuder har kommet med en ny rapport; " Blod er ikke alltid tykkere enn vann," som peker på utfordringer i fosterhjemsomsorgen og hvor viktig det er med trygge og stabile rammer for barna og fosterfamiliene. Dagens ordning legger ikke forholdene godt nok til rette for det, og rapporter peker på viktige tiltak som kan bidra til endring.

Fosterhjemsforeningen har på tredje året gjort en stor undersøkelse blandt sine medlemmer. Fosterhjemsundersøkelsen gir oss innsikt i hva 1500 fosterforeldre og 260 ungdommer opplever fra sin hverdag. Rapporter " Hva skal Norge gjøre uten fosterhjemmene?"  baserer seg på funnnene i undersøkelsen, påpekter svakheter og kommer med anbefalinger til myndighetene.

Fosterhjemsforeningen har også bestilt en " Rapport om samfunnsøkonomisk verdi av fosterhjem." Menon Economiscs har gjennomført denne rapporten, som er sitt første i sitt slag i Norge. Den viser hvilken samfunnsøkonomisk verdi fosterhjem har, og hvilken effekt det har å invistere i hjemmene. Den ser også på den samfunnsøkonomikse konstanden av å miste et fosterhjem og hvordan samfunnsnytten kan økes ytterligere.

Vi gleder oss!

Medvirkende Mathias Lia Nordmoen, Spesialrådgiver, Barneombudets kontor

Tone Granaas, Generalsekretær, Norsk Fosterhjemsforening

Simen Pedersen, Samfunnsøkonom, Menon Economics

Trond Lien, Ordstyrer/ Nestleder, Solhaugen Fosterhjem og tiltakstjenester
Kontaktperson Karen Eilertsen, Daglig leder, Solhaugen Fosterhjem og tiltakstjenester, 454 16 350, karen.eilertsen@solhaugen.no
Universell utforming Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering Nei

Relevante artikler

Nyheter

Digitalt forsterhjemskurs for nye fosterhjemsforeldre

Det vil bli oppstart på første del av digitalt Fosterhjemskurs for nye fosterforeldre, Tirsdag 20. februar 2024 kl. 17.00
Jan 29, 2024
Fosterhjem

Rekruttering av Fosterhjem: Steg for Steg

Når det kommer til å introdusere vår rekrutteringsprosess for potensielle fosterhjem, er det flere avgjørende trinn som følges for å sikre at både barn og familier finner den riktige matchen.
Sep 12, 2023
Solhaugen

Kompetanseheving i Barnevernet: Styrking av Tjenester og Ansatte

Barnevernsfeltet er en av de mest komplekse tjenestene som krever både kontroll og hjelp, og det er et kontinuerlig behov for å oppdatere og forbedre vår tilnærming for å møte behovene til barn og unge.
Sep 12, 2023
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.