Nyheter

Urovekkende utvikling

Det er ingen tvil om at 2020 og annerledesåret har vært tøft for mange, men det har vært litt ekstra tøft for barn og unge.

Jun 26, 2023

Da Norge stengte ned i Mars 2020, stod vi ovenfor en krise vi ikke har sett eller opplevd i moderne tid. Det var også rett før påske, og vi vet at mange barn og unde gruer seg til høytider og ferier om de ikke har det så godt hjemme.

Når Norge plutselig stenger, helt uten forvarsel og mulighet til å forberede seg, er det klart at det i seg selv er tøft for barn og unge.

Økning på 36%

Nå når vi er godt i gang med 2021 og det allerede nærmer seg et år med restriksjoner, og minimalt med sosial omgang begynner de urovekkende rapportene å komme fra året som er gått.

NRK skrev tidligere denne måneden om at Stine Sofies Stiftelse ved Tone Emilie Spinnangr slår alarm om tallene og utviklingen vi nå ser. Tallene i rapporten for Norge, viser at det er en økning på 36% i vold mot barn og unge og i over halvparten av sakene dreier det seg om vold mot barn under to år.

Dette er en urovekkende utvikling, og det er vondt å se at slike kriser rammer barn og unge hardest.

Du kan lese hele saken til NRK her.

Relevante artikler

Fosterhjem

Åpnet hjemmet sitt for koronasmittede barn i krise

Ekteparet Tom og Anette Opsahl måtte gå noen runder med seg selv før de takket ja til akutt oppdraget fra Team Olivia Fosterhjem. Det har de ikke angret på.
Jun 26, 2023
Solhaugen

Prioritering av Barnas Trygghet: Støtte og Veiledning i Plasseringen

Når det kommer til plasseringen av barn i fosterhjem, er vår øverste prioritet barnas trygghet og velvære.
Sep 12, 2023
Solhaugen

Kartlegging og Endringsarbeid: Verdien av Informasjon i Barnevernet

Når bekymringen rundt et barn blir tydelig i barnevernetjenesten og samfunnet generelt, blir det nødvendig med grundig kartlegging og innsamling av informasjon for å danne en helhetlig forståelse av hva som kreves for at barnet skal oppleve en bedre livssituasjon.
Sep 12, 2023
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.